HTML

Gaborchi

"Kitartás Jerzy, átutazók vagyunk." (T.) Egy turista megállt egy eldugott-elhagyatott hegyi faluban. A bolt előtt egy öregember ült, megszólította: -Bátyám, modja, van valami nevezetessége ennek a falunak? -Én azt nem tudom. Csak azt tudom, hogy ez itt a világ közepe. Ha innen elindul, bárhová eljuthat.

Naptár

május 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

Friss topikok

2007.12.17. 21:13 Gaborchi

Romario, Baggio, Puhl Sándor (Dél-Amerika V.)

Santos magunk mögött, indulatok lassan haloványodnak. A tenger tükörsima, a nap tűz mint a fene, de egyelőre nem érezzük át a hosszú hajózás kinjait. Következő állomásunk csak két napnyira van, legalább henyélünk. Meg iszogatunk, kártyázunk, napozunk, nézzük a vizet. Mást nagyon itt nem lehet. A legénység persze dolgozik, egy ilyen hajón mindig van tennivaló - ha nem is törik halálra magukat. A hidon sincs nagy élet - egyenesen megyünk, előre. Figyelni azért kell, elég sűrű a forgalom ezeken a vizeken.

Vitóriába megyünk, Espiritu Santu államba, amit állitólag németek alapitottak, és ez állitólag látszik is rajta. De nem látjuk meg. Horgonyra tesznek, holnap vasárnap. És ez egy igen fotos vasárnap a brazil nép életében - és a magyaréban is. Focivébé ugyanis, a döntőben Olaszország és Brazilia, vezeti Puhl Sándor. Praktikus okokból úgy döntünk, a braziloknak szurkolunk. Nem kéne, hogy a biró miatt meglincseljenek ha kikapnak. A hajó minden tétlen embere a tévék előtt csak ketten a captainnal vonulunk vissza whiskyzni. Nem hiányzik az izgalom. A végén Baggio kihagyja a tizenegyest, Vitória lángba borul. Egész éjjel tüzijátékok, karnevál, a nyilt tengeren is jól hallani mindent. A kikötőből telexeznek, hogy minimum 3 nap... A brazil tévécsatornákon a hősök kiskorukban, a hősök kamaszkorukban, a hősök apukái, nagymamái, gyermekei, a korábbi hősök, a leghősebb Edson Arantes, út a döntőig, út a döntőtől hazáig, fogadás a reptéren, az összes reptéren, az összes nagyvárosban, nyitott autókon hordozzák őket, elnökök és polgármesterek fürdenek a fényükben. Tényleg elmegy a három nap. Nekünk azért elég lassan. A harmadik éjszakán már csendes a város, csak egykét petárda robban, kikötünk a vasgyár udvarán (!). Ez egy ilyen kicsi vasgyár. Amig rakodnak taxi a városba, elegáns étterem, lángoló vodkakoktél ánizzsal, szörnyű gyomorgörcsök, a tizenegyezer tonnás test kitolat a vasgyárból, itt gyorsan rakodtak lehet, hogy tényleg németek?

Lábadozás a nyilt tengeren, lesz rá időnk bőven, tiz napig nem fogunk kikötni.

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://gaborchi.blog.hu/api/trackback/id/tr52267500

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása